Het HAN Automotive Rally Team ook wel ‘HART’ genoemd is opgericht in 1991. Het bijzondere aan dit team is dat het volledig bestaat uit studenten van de HAN Automotive te Arnhem, het
voormalige HTS Autotechniek uit Apeldoorn. Er is bij de oprichting hard gewerkt om een Opel Ascona rally klaar te krijgen, zodat er in 1993 deelgenomen kon worden aan de eerste sprints
Ondertussen werd een tweede Ascona opgebouwd en het dat bleek een goede zet te zijn. Hierna is er besloten om een Opel Manta GSI aan te schaffen.
Na goede resultaten gereden te hebben met de Manta werd er met een Renault Megane gestart. Na een paar jaar werd een Peugeot 106 Maxi aangeschaft, één van de weinig origineel geleverde 106 Maxi’s. 
De Maxi was de snelste auto die het HART heeft gehad, maar helaas is deze tijdens een testrit volledig uitgebrand. Na de Maxi is een Ford Puma gekocht en na hier een paar jaar mee gereden te hebben, is een Peugeot 206 aangeschaft. Na 5 jaar met de 206 gereden te hebben werd het weer tijd voor een nieuwe auto, wat ons bracht bij de Opel Adam.

Op dit moment bestaat het team uit 20 enthousiaste studenten die ervoor zorgen dat de Opel Adam telkens opnieuw weer aan de start verschijnt. Dit gebeurd buiten hun studie om op een volledige non-profit basis. De huidige Opel Adam wordt onderhouden, opgebouwd volgens R2 specificaties en zelfs bestuurd door studenten.

Komend seizoen gaat het HART weer deelnemen aan het Nederlands Short Rally Kampioenschap. Rick Lubberding zal de Opel Adam dit seizoen opnieuw besturen met ook opnieuw Mark Kuipers als navigator. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is de 7e RallyPro Circuit Short Rally. Bij deze rally zal het team met startnummer 23 rondrijden.

Volg het HART voor de laatste updates via: www.facebook.com/HANRallyTeam/