Terugblik 5e Rallypro Circuit Short Rally

Op 28 februari werd op het Circuitpark Zandvoort de 5e editie van de RallyPro Circuit Short Rally verreden. Een eerste lustrum met een gevarieerd startveld!!

Op KP 1 werd snel duidelijk, dat Kevin Abbring met Piero Vandeputte als navigator in de Porsche 997 GT3 de leiding van het algemeen klassement  zou nemen.

De kampioen Short rally van 2014 Ruurd Ochse met navigator Albert Jan Bosscha in de Honda Civic Type-R R3 moest zijn titel verder verdedigen tegen o.a. Hans Weijs met Wim Vleugels in de VW  Golf 4 Kit Car en Marc Schipper en Niels van Duijn met de Subaru Impreza 555. Ook de Mitsubishi Evo’s van Schapers met Jasper van den Heuvel, Antoine Ballegooien met Johan Findhammer en Martin van Iersel met Johan Schop wilden graag een goed begin van het rallyseizoen.

Na de eerste boucle staat Abbring stevig op de eerste plaats met Schipper en van Ballegooijen op 2 en 3. Ruurd Ochse ligt dan nog voor op zijn grootste tegenstander Hans Weijs.

Ook tijdens de tweede boucle van de wedstrijd weet Abbring de voorsprong vast te houden. Als tweede eindigt Antoine van Ballegooijen en op de derde plaats Marc Schippers. Hans Weijs (plaats 6) weet dan Ruurd Ochse achter zich te houden. Ook Jurgen de Bruin rijdt een goede wedstrijd en bezet de 7e plaats in het algemeen klassement. 

In de laatste boucle rijdt Kevin Abbring schade, maar weet de rally toch uit te rijden en eindigt als eerste van de wedstrijd. Op de 2e plaats eindigt de equipe Schipper/van Duijn en als 3e finishen van Ballegooijen/Findhammer.  Het lukt Ruurd Ochse niet om de voorsprong van Hans Weijs in te lopen. Hans eindigt als 5e en Ruurd en Albert Jan eindigen op de 11e plaats. Martin van Iersel eindigt op een mooie 4e plaats. 

Onze eigen Marieke van Gorssel, die in deze wedstrijd debuteert als navigator samen met Rick Arendsen rijdt de wedstrijd uit en eindigt op een mooie 34e plaats!! Chapeau Marieke en Rick!!